Saranda

Saranda eshte pika me jugore e Shqiperise. Ajo eshte e shtrire mes kodrash qe bien ne brigjet e detit Jon. Siperfaqja e Sarandes eshte 2200 ha dhe shtrihet nga Kepi i Dentes ne Kepin e Paledhes ne veri-perendim. Saranda eshte vater e traditave dhe zakoneve te Laberise, Camerise, parku kombetar i Butrintit ndodhet 25 km ne jug te qytetit te Sarandes dhe ka nje siperfaqe prej 25 ha. Ai eshte shume i pasur dhe i larmishem ne lloje shpendesh, kafshesh dhe zogjsh shtegetare. Syri kalter eshte 1 km larg nga qyteti i Sarandes, ky burim ka nje prurje mesatare prej 6m3 ne sekonde dhe thellesi prej 45 m.

Qytetet në Shqipëri

Tirana

Ne vitin 1418 permendet per here te pare Tirana, ne...

Lexo më shumë

Durresi

Me emrin e vjeter Dyrrah, Durresi njihet ne vitin 627...

Lexo më shumë

Vlora

Vlora ndodhet ne jug-perendim te Shqiperise, rreth 135 km distance...

Lexo më shumë

Saranda

Saranda eshte pika me jugore e Shqiperise. Ajo eshte e...

Lexo më shumë

Shkodra

Rruga per ne Shkoder kalon permes maleve te krahines se...

Lexo më shumë

Gjirokastra

Qytet me pozite qendrore ne luginen e Drinos. Lindja e...

Lexo më shumë

Berati

Vendbanim i hershem ilir i shek.VI - V p.e.s. i...

Lexo më shumë

Korca

Korca qyteti me i madh i Shqiperise se jugut ndodhet...

Lexo më shumë

Pogradeci

Pogradeci ndodhet 139 km larg Tiranes. Per te vajtur ne...

Lexo më shumë

Kruja

Emri i qytetit te Krujes eshte i lidhur pazgjidhshmerisht me...

Lexo më shumë

Elbasani

Elbasani ben pjese ne Shqiperine qendrore, dhe shtrihet ne fushen...

Lexo më shumë