Kruja

Emri i qytetit te Krujes eshte i lidhur pazgjidhshmerisht me emrin e heroit legjendar shqipertar, Gjergj Kastriot Skenderbeu, i cili udhehoqi popullin shqiptar ne nje lufte te pashembullt 25 vjecare kunder turqve. Qyteti madheshtor eshte ndertuar mbi nje pllaje 600 m e larte, dhe eshte pjese e vargmalit Kruje - Dajt. Ndertimi i ketij qyteti ka evoluar nder breza. E vecante per kete qytet te rralle eshte pershtatja e ndertimeve me natyren, krenaria e maleve, kalaja madheshtore, pyjet, ullishtat dhe shtepite me ndertime tipike karakteristike te zones.

Per tu vizituar:
Muzeumi i Gjergj Kastrioti Skenderbut (hapet 09.00- 13.00 dhe 15.00-20.00, mbyllet te henave)
Muzeumi Etnografik (hapet 09.00-13.00 dhe 15.00 -18.00 mbyllet te henave) Pazari Tradicional

Qytetet në Shqipëri

Tirana

Ne vitin 1418 permendet per here te pare Tirana, ne...

Lexo më shumë

Durresi

Me emrin e vjeter Dyrrah, Durresi njihet ne vitin 627...

Lexo më shumë

Vlora

Vlora ndodhet ne jug-perendim te Shqiperise, rreth 135 km distance...

Lexo më shumë

Saranda

Saranda eshte pika me jugore e Shqiperise. Ajo eshte e...

Lexo më shumë

Shkodra

Rruga per ne Shkoder kalon permes maleve te krahines se...

Lexo më shumë

Gjirokastra

Qytet me pozite qendrore ne luginen e Drinos. Lindja e...

Lexo më shumë

Berati

Vendbanim i hershem ilir i shek.VI - V p.e.s. i...

Lexo më shumë

Korca

Korca qyteti me i madh i Shqiperise se jugut ndodhet...

Lexo më shumë

Pogradeci

Pogradeci ndodhet 139 km larg Tiranes. Per te vajtur ne...

Lexo më shumë

Kruja

Emri i qytetit te Krujes eshte i lidhur pazgjidhshmerisht me...

Lexo më shumë

Elbasani

Elbasani ben pjese ne Shqiperine qendrore, dhe shtrihet ne fushen...

Lexo më shumë